top of page

Una mica d'exercici per combatre la depressió

La depressió és ara ja un problema de salut pública i global.


La depressió té un component genètic important, pel que persones que tinguin antecedents familiars tenen més risc a patir depressió.


Un altre factor a tenir en compte és el nivell socioeconòmic i educatiu, la qualitat de l'alimentació, els nivells d'activitat física i el temps que es passa a l'aire lliure i a la naturalesa. Persones que no tenen recursos econòmics i viuen en zones molt contaminades, en feines precàries, que tenen una mala alimentació o que no es mouen sovint tenen més risc de patir depressió.


A més, amb la pandèmia la situació s'ha agreujat encara més.


Què podem fer per estar millor?

Augmentar els nivells d'exercici ajuda a prevenir la depressió. Un estudi publicat a JAMA Psychiatry va concloure que els majors beneficis són en persones que passen de ser sedentàries a moure's una mica (unes 2hores a la setmana). Tot i així, en dosis menors d'exercici, també es van veure resultats de millora en la depressió.



Quan fem exercici a alta intensitat generem lactat i està comprovat que aquest redueix el risc de patir depressió i atenua els símptomes en cas que en tinguem.


Per tant, realitzar activitat física a la setmana, encara que sigui 1 horeta, té efectes positius i protectors.

4 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page